dimecres, 12 de febrer del 2014

Origens del Jazz


Context històric:

Es pot dir, que el bressol del Jazz es trobaria al Sud dels EE.UU, concretament a Nova Orleans, a la fi del S.XIX i principis del XX.



A mitjan segle XIX era una època, que malgrat haver-se abolit l'esclavitud en 1865 per Abraham Lincoln, la comunitat afroamericana no tenia pràcticament drets civils ni polítics. Se'ls tractava com una raça inferior i realitzaven els treballs més durs que els blancs no volien exercir. No se'ls permetia tocar instruments excepte un dia a la setmana i els instruments de percussió, per por de que es comuniquessin entre ells i fessin una revolta, els tenien prohibits.

Els bojos anys 20 és l'època de la desinhibició i el desenfrenament, on la gent estava passant una època molt dura, a causa de la I G.M, i buscava en el ball, com a Jazz o Xarleston, una via de fuita. 


Una època on la màfia tenia molt poder, amb personatges destacats com Al Capone. Existia un gran tràfic il·legal d'alcohol. Proliferava la música i els balls en els clubs i bars de copes, sobretot hi havia un gran nombre de locals clandestins a causa de la famosa Llei Seca. Hi havia molta vidad nocturna, on l'alcohol, la música i el sexe estava a l'ordre del dia. I referent a la música, adquireixen un gran protagonisme les orquestres de música ambientant aquests locals i els solistes es tornen ídols amb milions de seguidors…